Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Friss Adatvédelmi Nyilatkozatunkban megtalálja, hogyan gondoskodtunk adatai védelméről.

Menü

A kutyakabát dilemma és a szoktatás

kutyakabátHa az Ön kedvencének is szüksége van télre egy kutyakabátra, nálunk megrendelheti, és adunk pár hasznos tippet ahhoz is, hogyan szoktassa hozzá!

Az őszi időszak vége felé járva egyre többször látni az utcán olyan kutyákat, amiket a gazdik gondosan felöltöztettek a sétához. Bár vannak, akik szerint a kutyatartók szórakoztatására kitalált divatcikkről van szó, valójában bizonyos esetekben az ebekre tervezett pulcsi vagy kabát igenis szükségszerű. Elsőként nézzük meg, milyen esetekben indokolt kabátot adni kedvencünkre!

A kutya télikabát nélkülözhetetlen kellék kistermetű, vékony testalkatú, rövidszőrű ebek számára, ide tartozik többek között a csivava, a yorki, de még az agár is. Ezzel szemben a nagytestű, vastag bundájú kutyák, mint a husky, a berni pásztor vagy éppen a bernáthegyi, nem igényelnek extra védelmet télen sem.

Az általános jellemzőkön túl figyelembe kell venni egyéb tényezőket is, amikor eldöntjük, hogy adjunk-e kabátot kedvencünkre. Az idősebb kutyáknak szükségük lehet a védelemre, de ajánlott kabátot adni a legyengült immunrendszerű, beteg ebekre is, hiszen ez az állapot szintén azzal jár, hogy jobban fáznak.

Ám az csak az első lépés, ha megbizonyosodtunk a ruha szükségességéről, hiszen kedvencünket is meg kell győznünk a viselésről. Akár kötött kutyapulcsi mellett döntöttünk, akár egy praktikusabb, vízlepergető kutyakabátra esett a választásunk, fokozatosan kell hozzászoktatni az állatot.

Elsőként csak engedjük, hogy megszagolja, simogassuk meg vele, hogy szokja a teste a kabát anyagát, és ha nyugodtan viselkedik, csak akkor adjuk rá a kabátot. Jutalmazzuk és dicsérjük, hogy érezze, valami jó dologról van szó. Várjunk egy kicsit, hogy megtalálja, hogyan kényelmes neki, a legtöbb kutya hamar elfogadja, hogy rajta van a ruha.

Ha viszont nem, annak egyértelmű jelét fogja adni az eb, előfordulhat, hogy félelem jelét mutatja vagy megpróbál megszabadulni a kabáttól. Ebben az esetben tegyük félre egy kicsit, hagyjuk kedvencünket megnyugodni, oldjuk a stresszt egy kis játékkal és később próbáljuk meg újra. Egy kis türelemmel az összes ebet hozzá lehet szoktatni a kutyakabáthoz, nem kell tehát feladni!

Mindezek alapján úgy látja, hogy az Ön kedvencének szüksége van a védelemre és szeretne belevágni a szoktatásba? Böngésszen kínálatunkban, és rendeljen vízálló kutyakabátot télre!

Keresés